Katriina Tiiran luennot 10.12.2023

10.12.2003 kello 10:00-12:00

Katriina Tiiran luento - Koiran käyttäytyminen & persoonallisuus – geenien ja ympäristön vaikutus 

Luennolla (2h) käydään läpi uusimpia tutkimuksia koiran käyttäytymiseen ja persoonallisuuteen vaikuttavista tekijöistä. Miksi eläin käyttäytyy niin kuin se käyttäytyy? Miten koira luonnetta voidaan luotettavasti mitata, ja miten koiran luonnetta määritellään? Miten paljon perimällä ja erilaisilla ympäristötekijöillä on vaikutusta pelkoihin, ääniarkuuteen tai vaikkapa koulutettavuuteen? Miten jalostuvalinnoilla voi vaikuttaa? 

TAUKO 

10.12.2023 kello 12:30-14:30 Katriina Tiiran luento - Koiran ja ihmisen suhde 

Tällä luennolla käydään läpi uusia teorioita ja tutkimuksia koira "vanhemmuudesta". Ihmisvanhemmuudessa tiedetään jo hyvin miten erilaiset vanhemmuustyylit vaikuttavat lapsen kehitykseen, ja minkälaiset vanhemmuustyylit ovat parhaimpia lapsen kehityksen kannalta. Koiran ja omistajan suhde on ollut suuressa myllerryksessä viime vuosina, ja erilaisista kasvatustyyleistä keskustellaan paljon. Koiran ja omistajan suhde muistuttaa todella paljon vanhemman ja lapsen suhdetta - voimmeko oppia jotain näistä? Luennolla käydään läpi myös omistajan persoonallisuuden vaikutusta koiran käyttäytymiseen.

OSTA LUENNOT TÄÄLLÄ  8.12.2023 mennessä - tapahtuma toteutetaan. 

ALEKOODILLA: TIIRAx2 saat 4 € alennuksen eli 60 € molemmat. Luennot kestää kaksi tuntia per luento ja välissä puolentunnin tauko, niin luennoitsija saa hengähtää.