Autan sinua löytämään vahvuutenne

2008 BH ja HK1 Rossin kanssa

2009 kiinnostuin agilitysta ja vähän pääsi agilitykärpänen puraisemaan

2010 HK2 ja HK3 Rossin kanssa - kesäisin viikko riisenileirillä hakuillen

2011 Vertin myötä aloitin agilityharrastamisen suhteellisen tavoitteellisesti.

2012 Agilityakatemialla pentukurssi ja valmennusryhmä (Juha Orenius)

2013 kiinnostuin suojelusta, kun se kuulemma olisi Vertin laji.   Siitä seurasi aktiivista treenamista Korrien kanssa. Lisäksi osallistuin lukuisille leireille, seminaareihin ja luentoihin. Otin yksityistunteja monilta maamme huipulta. Kesäisin vietin viikon SPKL maalimiesleirillä kuunteluoppilaana.

2015 IP1, IP2 Vertin kanssa

2016 VKM-16 Juha Korri hiihti. Vertin kuntopohja ja koulutus minun vastuulla ja aloin vetämään agilityryhmää.

2017 IP3 Vertin kanssa - minut valittiin malien kanssa Agilityn Top Teamiin kaudelle 2018

2018 Vertti FI AVA, Vertti JK1 ja HK1 - Terin kanssa meidät valittiin SBPKY Tokorenkaaseen

2019 Teri tokoili AVO1 pistein 303 treenataan VOI-liikkeitä, Teri FI AVA & FI AVA-H, 

Teri valittiin kevään 2020 FMBB-kisoihin agilityjoukkueeseen - KISAT PERUTTIIN KORONAN VUOKSI. 

2020 Teri kirmaili agilityn yksilö- ja joukkuepiirimestaruuteen. Teri tokoili tokon voittajaluokassa hienon ykköstuloksen ja jatketaan EVL-liikkeiden opiskelua. Teri nuuskutteli koulutustustunnuksen JK1 jälkikokeessa. 

Teri valittiin kevään 2021 FMBB-kisoihin agilityjoukkueeseen.  - KISAT PERUTTIIN KORONAN VUOKSI.

2021 Väinö valittiin Kymen Kennelpiirin nuorten koirien tokorenkaaseen. Väinön kanssa ALO1 pistein 181.

2022 Terin kanssa FMBB-kisoissa Kreikassa, tällä kertaa tokojoukkueessa. Joukkuehopea kotiin tuomisena. Terin kanssa RTK1. Teri oli Rotumestaruuskisoissa yksilöhopealla ja Tämä on kennelin RM-joukkue voitti  kultaa. Terin kanssa saatiin taisteltua syyskuun alussa viimeinen tarvittava ykköstulos tokosta ja sitä myötä voidaan Terin nimen eteen kirjoittaa FI TVA TK4. Väinön kanssa tokoiltiin huhtikuussa AVO1 pistein 258. Lisäksi toukokuussa suoritimme BH-kokeen. 

Teri valittiin FMBB tokojoukkueeseen jälleen, kisat huhtikuussa 2023 Romaniassa.


Olen Mari Alajääski 42-vuotias haminalainen koiraharrastaja. Koulutukseltani olen automaatioinsinööri. Olen työskennellyt valmistumiseni jälkeen Pöyryllä, tehden suunnittelua ja konsultointia monille eri asiakkaille monissa eri projekteissa niin Suomessa kuin maailmalla.

Kotona tällä hetkellä belgianpaimenkoira malinois sekä kaksi bordercollieta. Mummoni kasvatti aikoinaan koiria ja olen koirien parissa varttunut lapsuuteni ja nuoruuteni. Oman ensimmäinen varsinaisen harrastuskoiran ostin 2006.

Koirat ovat minulle tärkeitä ja nautin suuresti yhteistyöstä niiden kanssa. Koiriini ja käymiini koulutuksiini pääset tutustumaan lisää TÄSTÄ

Koirakkona Oy ja sitä kautta minun ARVONI ovat Yhteistyö ja hyvä suhde koiraan. Yhteistyö on monipuolinen käsite ja toivon sen näkyvän niin koiran ja omistajan välillä kuin myös kaikkien ihmisten tässä ympärillä, yhdessä olemme vahvempia ja saavutamme varmasti enemmän. 

Yrityksen nimellä jo pyrin saamaan mielikuvan siitä, että kaiken keskiössä on se koira ja koiran kokonaisvaltainen hyvinvointi niin arjessa kuin meidän harrastuksissamme. Pyrin ohjaamaan aina koirakkokohtaisesti ja löytämään juuri teille sopivia työkaluja  kohti teidän tavoitteita ja teidän vahvuuksia hyödyntäen. Pikaratkaisut eivät tuo tässäkään asiassa pysyviä ja toimivia ratkaisuja teidän elämään. 

Avoimuus on ja positiivisuus on minulle tärkeitä arvoja myös. Toimintani on avointa ja läpinäkyvää. Kaikelle tekemiselleni ja sanomiselle löytyy aina peruste. Keskittymällä vahvuuksiin ja tekemällä sitä mitä rakastaa, taataan se, että teillä molemmilla on kivaa ja teillä on kiva yhteinen vapaa-ajan harrastus.

Ammattitaitoa ja osaamistani kartutan kaiken aikaa. Meneillään on nyt koirankouluttajan ammattitutkinto ja sitä myötä saan tietoa ja taitoa nykyaikaisesta koulutuksesta ja tutkimustiedosta sieltä taustalla. Lajiosaamista pidän myös yllä jatkuvasti osallistumalla maailmanluokan huippujen koulutuksiin.