Autan sinua löytämään vahvuutenne

Mari Alajääski 42-vuotias haminalainen koiraharrastaja. Kotona tällä hetkellä yksi belgianpaimenkoira malinois ja yksi bordercollie.
Mummoni kasvatti aikoinaan koiria ja olen koirien parissa varttunut lapsuuteni ja nuoruuteni. Oman ensimmäinen varsinaisen harrastuskoiran ostin 2006.

Koirat ovat minulle tärkeitä ja nautin suuresti yhteistyöstä niiden kanssa. 

Agility ja tottelevaisuus ovat suuri intohimoni.

Haun ja suojelun hallinnat sekä haun ilmaisut olen omille koirilleni rakentanut pitkälti itse tai omien treenikavereiden kanssa. Treenimatka Korreille Lohjalle oli pitkä, niin yritin kotiläksyinä opettaa kaiken mahdollisen tässä kotinurkilla.  

Jälkipellolla ja -metsässä on vietetty malien kanssa tunti jos toinenkin.

2008 BH ja HK1 Rossin kanssa

2009 kiinnostuin agilitysta ja vähän pääsi agilitykärpänen puraisemaan

2010 HK2 ja HK3 Rossin kanssa - kesäisin viikko riisenileirillä hakuillen

2011 Vertin myötä aloitin agilityharrastamisen suhteellisen tavoitteellisesti.

2012 Agilityakatemialla pentukurssi ja valmennusryhmä (Juha Orenius)

2013 kiinnostuin suojelusta, kun se kuulemma olisi Vertin laji.   Siitä seurasi aktiivista treenamista Korrien kanssa. Lisäksi osallistuin lukuisille leireille, seminaareihin ja luentoihin. Otin yksityistunteja monilta maamme huipulta. Kesäisin vietin viikon SPKL maalimiesleirillä kuunteluoppilaana.

2015 IP1, IP2 Vertin kanssa

2016 VKM-16 Juha Korri hiihti. Vertin kuntopohja ja koulutus minun vastuulla ja aloin vetämään agilityryhmää.

2017 IP3 Vertin kanssa - minut valittiin malien kanssa Agilityn Top Teamiin kaudelle 2018

2018 Vertti FI AVA, Vertti JK1 ja HK1 - Terin kanssa meidät valittiin SBPKY Tokorenkaaseen

2019 Teri tokoili AVO1 pistein 303 treenataan VOI-liikkeitä, Teri FI AVA & FI AVA-H. Vertin kanssa hiihdin itse Kymenläänin kennenpiirin mestaruudeen.

Teri valittiin kevään 2020 FMBB-kisoihin - KISAT PERUTTIIN KORONAN VUOKSI. 

2020 Teri kirmaili agilityn yksilö- ja joukkuepiirimestaruuteen. Teri tokoili tokon voittajaluokassa hienon ykköstuloksen ja jatketaan EVL-liikkeiden opiskelua. Teri nuuskutteli koulutustustunnuksen JK1 jälkikokeessa. 

Teri valittiin kevään 2021 FMBB-kisoihin.  - KISAT PERUTTIIN KORONAN VUOKSI.

2021 Väinö valittiin Kymen Kennelpiirin nuorten koirien tokorenkaaseen. Väinön kanssa käytiin tokokokeessa myös tekemässä ykköstulos ja oltiin PM-pronssijoukkueessa.  Terin kanssa kisattu loppusyksystä aktiivisesti. Elokuun helteissä HK1, ykköstuloksella. Lokakuussa viikon välein HK2 (ykköstuloksella) ja HK3 kolmostuloksella (esineruudusta ei pisteen pistettä), mutta maasto ja tottis pelasi.  Loppuvuonna tahkottiin myös tokoa, että oltaisiin ennen sääntömuutoksia keretty saada tottelevaisuusvalioon oikeuttavat tulokset kasaa. Joulukuussa kisattiin paljon ja onnistuttiin saada kaksi ykköstulosta. Teri valittiin FMBB-kisojan tokojoukkueeseen. Alettiin opiskelee uusia EVL-liikkeitä.

2022 Väinön kanssa kisataan 2 lk agilityssa ja tokossa saatiin ALO-luokasta ykköstulos, opetellaan VOI-liikkeitä. Terille FMBB-kisoista joukkuekulta ja yksilökisassa sij. 12. Terille rotumestaruus yksilöhopeaa ja joukkuekultaa. Teri valiotui tokosta   syyskuussa Kotkan kisoista. Terille RTK1, ohjaajan säädöstä huolimatta. Vuottahan on vielä jäljellä 🤩